5 dní ma obliekal môj muž, takto to dopadlo

Máte doma módneho odborníka? Človeka, čo všetko vie o obliekaní, pozná trendy a vie čo k sebe bude ladiť už na prvý pohľad? Nemáte? Ani ja! Ale väčšina z nás má doma mužov, ktorý sa niekedy nápadne podobajú na štylistov. Presne vedia, čo by vám obliekli, nevedia pochopiť, prečo máte tak rada oversized kúsky (veď vám nie je vidieť postava) a zaručene vám pri každom outfite odporučia vysoké opätky, lebo tenisky vám dlhé nohy nespravia. Vyskúšala som svojho „módneho odborníka“ aby mi na 5 dní a na 5 rôznych príležitostí vyskladal outfit.

Poviem vám, nebolo to jednoduché, keďže všetko som musela vyťahovať zo skrine , ukázať mu a potom po dlhom rozmýšľaní znovu ukladať. Výsledok je celkom zaujímavý aj keď jeden deň sa trafil úplne vedľa. Ako to dopadlo keď ma 5 dní obliekal môj muž?

 

Môj štýl vs. štýl môjho partnera

 
Pri tejto výzve som bola sama naozaj zvedavá, aké outfity Roman vytvorí. On sám má na sebe rád oblečenie, ktoré je jednoduché, praktické, ale na ženách hľadá niečo iné. Na druhej strane, môj štýl rastie spolu s mojím vekom. Pomaly ale iste hľadám sofistikovanejšie veci, lepšie prepracovanie modelov a zaujímavé detaily. Chcela som sa vidieť, či roky života so mnou, ovplyvnili jeho mužský pohľad na módu a či už konečne chápe, že nie všetko čo je mini je super a nie, opätky na 13cm nie sú na denné nosenie!
 

Pondelok – Pracovné stretnutie

 

Aj keď som teraz na dlhodobej dovolenke pre matky (tzv. materská) a do kancelárie nechodím, pondelok nesie taký pracovný nádych. Preto zadanie bolo jasné „Musíš ma obliecť do niečoho formálneho, akože idem na pracovný obed alebo stretnutie.“ Podľa mňa zvolil kombináciu, ktorú by som vybrala aj ja, len teda by som si zapravila košeľu do vnútra sukne. Ako povedal „Nechaj si košeľu tak vonku, lebo keď si ju zapravíš, bude to vidieť, že to tam máš zastrčené.“ Touto vetou sa tento outfit posunul na nový level a už iba takto budem chodiť, žiadne zaprávanie! :-)

Utorok – Stretnutie s kamoškami

 

Chcelo to niečo praktické a nositelné, ale zároveň šmrncové. Dlho Romčo hľadal ten správny outfit, až sa nakoniec rozhodol pre recyklovanú sukňu z kolekcie H&M a bieleho tielka. Za mňa vybral dobre, a hneď by som si to obliekla. Topánky a kabelku doladil do zlatých tónov a hľa nebál sa aj mojej visible kabelky.:D

Streda – Vybavovanie s dieťatkom

 

To viete, keď idete s kočíkom a bábätkom vybavovať, čo potrebujete? Pohodlnú obuv a outfit, v ktorom sa nebudete báť zohnúť, predkloniť alebo nebodaj utekať. A hlavne, nech na tom nie je vidieť hneď každá škvrna alebo fľak. Myslíte, že to zvládol? Ak by toto nemal byť outfit na aktivity s dieťaťom, výber by som pochválila. Ale keď viem, že budem veľa narábať s kočíkom, že budem mať bábo aj na rukách, biele krátke nohavice by som jednoznačne nevybrala. Preto som sa počas „výroby“ tohto look-u v duchu smiala.

Matky mi dajú za pravdu, že keď idete s deťmi von, malá kabelôčka na plece vám určite stačiť nebude. Tento farebný kúsok, ktorý som si kúpila v Indii, je pre mňa osobne skôr špecialitka, ktorú by som si zobrala napríklad na zaujímavú kultúrnu udalosť. Áno, je pravda, že všetky potrebnosti od servítiek, plienok, utierok, fľašiek, jabĺk a viem dať aj do kočíka, ale nejaké rýchle nutnosti musím mať pri sebe. Takže za mňa malé mínus udeľujem, ale snažil sa!


Štvrtok – Fotenie outfitu

 

Tu mal môj muž vytvoriť niečo extravagantnejšie a výraznejšie. Podarilo sa mu to? Podľa mňa určite! Biele predĺžené sako a k tomu neónové topánky. Ak sa pýtate, odkiaľ sa u mňa vzali tieto prinajmenšom zaujímavé topánky, tak som ich našla vo výpredaji za stylingovým účelom. Páči sa mi, akú má Roman odvahu a nebál sa ich takto výdatne skombinovať. :-D Možno preto bol taký odvážny, lebo sám by si ich asi len ťažko obul. Určite oceňujem fantáziu a porozmýšľam ešte, či to naozaj nenafotíme vonku.

Piatok – Party v meste

 

Pri tomto outfite ma napadnú slová ako OMG! WTF? TO AKO VÁŽNE? SRANDUJEŠ? Najviac hot pants šortky, ktoré našiel v skrini a k tomu sieťované body. Tieto časy pre mňa skončili už veľmi dávno. Tipujem, že v takej 18-tke by som si to bez váhania obliekla. DNES? Cítila by som sa nahá a asi aj príliš výrazná. Za mňa môžem s kľudom povedať, že toto by som si nikdy neobliekla a tento deň označujem za PIATOK 13-tého v móde a v mojom šatníku. :-D

Ako by som zhrnula tento náš experiment? Väčšina outfitov sa skladá z jemných farieb a takých kombinácií, ktoré sú skôr romantické. Kvety, ružová, biela, zlatá, to všetko mi evokuje, jemnosť, ženskosť. Aj keď ja sama tieto farby nosím, nie je to na každodennej báze. Keď sa pozriem spätne na outfity tak vidím, že určitý vplyv na jeho „módne myslenie“ mám, ale stále si zachoval tú svoju logiku. Napríklad farebnú kabelku na stredňajšie kočíkovanie by som určite zamenila, za niečo väčšie a praktickejšie. My matky vieme, že jedna plienka nestačí a že balík servítiek je nad zlato. Budem rada za každý feedback k článku, keďže takýto partnerský experiment nebol vôbec jednoduchý ani fyzicky či psychicky :D
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

DonnaIveh

Blogerka a stylistka v jednom, ktorá sa hrá s módou so srdcom a podľa jej vlastných trendov. Farby, textúry, materiály a strihy sú na móde najkrajšie tak prečo s nimi nepracovať!

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy