Aký je štýl našej prezidentky? Prevláda lokálny dizajn a osobitý dress code!

Slovensko sa pripravuje na ukotvenie novej prezidentky a my sa už nevieme dočkať na to, ako bude reprezentovať svoju funkciu. V dnešnom článku zabudnite na akékoľvek politické spojitosti a prepojenia a pripravte sa veľkú dávku nadčasovej módy a vkusu, ktorý definuje Zuzanu Čaputovú ako ženu, ale aj ako budúcu hlavu štátu. Outfity, ktoré sme mali možnosť zhliadnuť za posledné mesiace na televíznych obrazovkách a na webových stránkach, predpovedajú zaujímavú štýlovú líniu. Môžeme sa tešiť na novú fashion ikonu?

 

Viacerým módnym maniakom pri sledovaní volebných diskusií na prezidenta Slovenskej republiky okrem súboja diskutérov padol zrak aj na odievaciu kombinatoriku Zuzany Čaputovej. Jej štýlová línia je celkom jasne definovaná. Jednoduchosť, čisté línie, rovné strihy, ba aj hra s vrstvením, a to všetko v nadčasovom móde. Vďaka nej sa dokonca tvorba tunajších dizajnérov začala dostávať ešte viac do popredia.

Na lokálnej vlne

 

Vedeli ste, že nová prezidentka podporuje aj lokálnu tvorbu? Medzi majstrovské kúsky, ktoré určite stoja za zmienku a pod ktoré sa podpísali slovenskí autori, patria nezameniteľné kabáty z dielne Petry Toth. A nielen tie. Ornamentálne vzory lemujúce vybrané časti boli príjemným vybočením z nadiktovaného dress codu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Toth (@petratothjewellery),


Nesmieme zabudnúť ani na víťaznú volebnú noc, počas ktorej sa Zuzana vynímala v modeli šiat od zakladateľky Slovak Fashion Councilu – Dany Kleinert. Istotne ste si všimli aj abstraktné šperky – tie mala na starosti Nataša Štefunková. V tomto prípade ide nejde len o jednorazovú spoluprácu, Natašine skvosty sme mohli na Zuzane vidieť viackrát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Natasa Stefunkova (@natasastefunkova),


Víťazná volebná noc v znamení modelu fialových šiat z dielne Diany Kleinert, ktoré dopĺňa autorský šperk od Nataše Štefunkovej.


Zuzana odprezentovala spolu s modelom fialových zavinovacích šiat aj unikátnu brošňu v podobe zväzku trávy odliateho do striebra. Spolupráca Slovak Fashion Councilu a prezidentky nie je len krátkodobou záležitosťou. Ich cieľom je posúvať prácu lokálnych dizajnérov aj za hranice Slovenska a rozšíriť tak koncept tvorby.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Natasa Stefunkova (@natasastefunkova),

 

Symbióza, dynamika a dôraz na ženskosť

 

Okrem strihových prevedení šiat a kabátov je celkom zaujímavá aj analýza najfrekventovanejších farieb, bez ktorých by celá obliekacia škála Zuzany Čaputovej nebola kompletná. Na farebnom piedestáli stáli červená a fialová. Tie tvorili koloristiku prezidentskej kampane, ale objavili sa aj v jednotlivých kúskoch oblečenia prezidentky. Stratégia farieb bola premyslená. Prvé kolo prezidentských volieb sa nieslo v znamení presvedčivých červených šiat. Víťaznú volebnú noc zase sprevádzal fialový model, ktorý neostal bez povšimnutia ani v zahraničných médiách. Odborníci na farby tvrdia, že fialová prezentuje symbiózu, rozvahu, pokoru, ale aj istú dávku tajomstva. Bez ohľadu na atribúty bol výber vydarenou trefou.



Po sýtych farbách prišlo príjemné prekvapenie. Tweedová bunda je veľkým favoritom aj v okolí zahraničných politických reprezentantiek. A tie biele midi šaty s opaskom nepotrebujú viacslovný komentár, sú jednoducho na zjedenie. (zdroj: hnonline.sk)

Šaty robia človeka. Budú definovať aj novú prezidentku?​

 

O tom niet pochýb. Obliekať mužov je v tomto smere jednoduchšie, pri ženách sa prihliada na strihy, dĺžku i farby. Takisto ich spoločnosť zvykne ich výzor hodnotiť trochu kritickejším okom. Lokálna tvorba na Slovensku po kvalitatívnej stránke stále rastie, takže v nasledujúcich piatich rokoch by sme mohli byť svedkami skutočne výživnej kolaborácie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dana Kleinert (@danakleinert),

Zavinovacie šaty:


cover photo credit: zivot.pluska.sk

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy