Desať fotogenických miest v Bratislave, ktoré si vďaka Instagramu zamilujete

Milé, fotogenické, s vlastnou ideológiou a plné jedinečnej atmosféry. Mnohé z nich sú nám známe pod hashtagmi na Instagrame, alebo sme mali tú česť navštíviť ich osobne vďaka odporúčaniam od priateľov. Do miest, ktoré vám dnes predstavíme, sme sa zamilovali na prvý kuk. Dámy a páni, toto je desať spotov s veľkým interiérovým/exteriérovým srdcom ukrývajúcich sa v hlavnom meste Slovenska.
 

#1 Vila na Klemensovej ulici

 

Číslo jeden v našom zozname predstavuje súzvuk budov pokrytých brečtanom. Tieto stavby tvoria lahodný fotogenický vizuál pre každého zberateľa foto momentov. Pre tých, ktorí ešte neobjavili opisované čaro, odporúčame prechádzku ulicou. Nachádza sa blízko nášho druhého vychyteného spotu.
 

#2 Modrý kostolík

 

Alebo oficiálne nazývaný Kostol sv. Alžbety patrí medzi najkrajšie stavebné dedičstvá Bratislavy. Secesný skvost, postavený začiatkom 20. storočia, ukrýva vo svojich útrobách umenie majoliky a detailného spracovania kameňa. Občas máte pocit, že sa nachádzate mimo Slovenska.
 

#3 Nový Starý most

 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Milo (@zyxo15),


Kto nemá z tohto miesta fotku, akoby ani nebol. Starý most v novom šate dáva priestor nielen pre cyklistov, ale aj pre nové nápadité streetstyle snímky či videá. Dávajte však pozor na električky.
 

#4 Šafárikovo námestie

 

Ak vám tento rok nebolo dopriate navštíviť Kodaň, zastavte sa na tomto námestí v Bratislave. Oko a dušu pohladí pastelový vizuál okolitých budov. Opäť kúsok opracovanej secesie.
 

#5 Priechody na Kamennom námestí

 
 
Na štýl The Beatles, ale o kúsok inde. Potenciál tohto miesta sme objavili až po tom, čo sme na Instagrame zhliadli fotografiu  talentovanej lifestyle fotografky Kristiany Vavrekovej, ktorá šikovne zachytila prechádzajúcu @natykerny.
 

#6 Baroková záhrada na Bratislavskom hrade

 

„Opýtali sme sa sto Slovákov a hľadáme päť najčastejších odpovedí na otázku: Ktoré miesto vám napadne prvé pri slove Bratislava?“ Aj tak nejako by sme vedeli zadefinovať dominantu hlavného mesta. Reprezentačné priestory Bratislavského hradu tvorí prepracovaná baroková záhrada, ktorá okrem vizuálu ponúka aj skvelé miesto na oddych.
 

#7 Bistro St. Germain

 
 
Toto miesto nezanedbalo lásku na prvý dojem. Spočiatku láka vonkajším priestranstvom, potom sa druhýkrát zamilujete do jeho interiéru. Okrem úžasného jedla predstavuje unikátny spot pre knihomoľov a milovníkov nadčasového dizajnu. Štýlový návrat do školských čias, čo poviete?

 
 
 


#8 Bistro Fach

 

O tom, že láska ide cez žalúdok, s vami asi nemusíme polemizovať. Domáci kvaskový chlieb, vyberané druhy kávy od svetových a miestnych pražiarov, juice shop a reštaurácia – to všetko pod jednou strechou na Ventúrskej ulici v v Starom Meste. Nerozmýšľajte dlho a bežte si po jeden gastronomický zážitok. Nezabudnite na fotku!
 


#9 Urban Bistro & Urban House

 

Sen každého nadšenca industriálneho dizajnu i toho, kto potrebuje dať z času načas rande sám so sebou na príjemnom mieste. Tvorcovia Urban House rozšírili svoje vody aj na Michalskej ulici. Okrem pastvy pre oči tu nájdete aj pôžitok pre všetky chuťové poháriky. Remeselné pivo, kvalitná káva i domáce koláče. Ó, aby sme nezabudli, zbehnite pozrieť aj toalety, bez fotky neodídete (haha).

#10 G. Bar

 

Našu výberovku uzatvárame miestom, ktorého návštevu by si mali všetky ženy dopriať ako odmenu. Niečo ako salón krásy, ale oveľa lepšie. Na dvoch podlažiach nájdete všetky skrášľovacie procedúry, po ktorých ženská duša baží. Vonia to tam po rozmaznávaní a dobrej starostlivosti. Dievčatá dajú do parády vaše vlasy, nechty aj mejkap. Môžete si tam dokonca zakúpiť kúsky od mladých slovenských dizajnérov – Barbory Kubíkovej, Petry Kubíkovej a Veroniky Kostkovej. Každý deň je predsa dôvodom na oslavu.
 

Máte aj vy svoje obľúbené miesto, ktoré leží v srdci Bratislavy? Dajte nám o ňom vedieť prostredníctvom komentárov na FB stránke
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy