Druhá najlepšia vec po nahote: Ľanový materiál je must-have sezóny

V poslednom čase sa okolo neho roztrhlo vrece so samými pochvalnými recenziami. Statočne zapĺňa vešiakové steny v obchodoch a nie je už len záležitosťou portfólií módnych magazínov. Ľanová vášeň naberá na intenzite, aj napriek fámam, ktoré hlásali, že ostane len v šatníkoch našich mám.

Je trendy, aj keď…


Ľanovému oblečeniu trvalo hodnú chvíľu, kým dokázalo kupujúcich presvedčiť, že sa naozaj hrabe na vrchol trendového rebríčka. Na vešiaku síce vyzerá vábne, no po jeho aplikácii do bežného života sa asi o hodinu zmení na pokrčený zhluk textílie. A toto má byť jeden z tých kráľovských letných materiálov? No, veruže je. Musíte to len rozdýchať a staviť na jeho skutočný potenciál. V letných horúčavách je darom z nebies a jeho kombinovanie si zamilujete. Ak ste teda ešte nestihli. Tak poďme do toho. 

AKO HO NOSIŤ

Ľanové sako

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Anna Borisovna (@annaaborisovna),


Pokiaľ ste doteraz patrili k ľanovým hejterom, pretože ste sa nemohli zbaviť pocitu, že váš ľanový kúsok vyzerá ako po trojmesačnom pobyte v koši na prádlo, máme pre vás riešenie. V ponuke je štruktúrované dvojradové sako – kúsok s dobrou textúrou a za nás jednoznačný statement víťaz.

 

V zemitom tóne

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lizzy Hadfield (@shotfromthestreet),


Chcete vyšperkovať ľanový trend do úplnej dokonalosti? Držte sa palety, ktorá obsahuje zemité tóny. K obľúbenému ľanovému topu a nohaviciam či k šatám s gombíkmi odporúčame pribaliť jednu slamenú tašku a ďalšieho horúceho adepta sezóny – prepletané sandále. A burácajúci instagramový potlesk sa dostaví na počkanie.

 

Midi šaty s viazaním cez pás

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Brittany Bathgate (@brittanybathgate),


Ľanové šaty a topy môžu občas vytvárať vrecový efekt, no vďaka dostupnosti midi šiat s viazaním cez pás získate do šatníka kúsok lichotiaci každému typu postavy. 


Náš tip: Nezabúdajte na gombíkové detaily. Akýkoľvek ľanový kúsok vyzerá s takouto aplikáciou ešte lepšie. 
 
 

AKO SA OŇ STARAŤ

Pranie


Aj pri prírodných materiáloch by ste mali v prvom rade dešifrovať etikety. Vo všeobecnosti však platí, že by ste na ľanové kúsky mali používať šetrný prací program. Vhodnejšie sú nízke otáčky žmýkania. Vyhýbajte sa pracím prostriedkom, ktoré obsahujú bielidlá. Tie totiž oslabujú tkaniny a oblečenie stráca na svojej životnosti. Takisto sa vyhýbajte používaniu aviváže. Po vypratí je ideálne prádlo poriadne otrepať, mierne ponaťahovať a zavesiť. 

Žehlenie


Pri ľane si treba zvyknúť na jemnú krčivosť, ktorá je pre tento materiál typická. Ak chcete váš kúsok oblečenia prežehliť, odporúčame rýchly proces, ktorý môžete uplatniť aj pri vyššej teplote. No pri poctivom vyvesení prádla po praní budete môcť žehlenie úplne vynechať.
 
Nezabudli sme ani na výber tých najkrajších ľanových kúskov:
-41%
Mango - Šaty Emilia

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy