French chic – Spoznaj 6 módnych tipov od najštýlovejších žien sveta

Francúzsko. Kolíska najprestížnejších módnych domov, najinšpiratívnejších trendov a vychytených návrhárov. Múza, ktorá vysiela impulzy do celého sveta. Aj napriek tomu, že sa móda a jej osnovy menia šialeným tempom, krajina galského kohúta si vo svete stále udržiava status graciózneho klasika. Ulice sú plné „žien z tituliek.“ Z ich lookov cítiť sebavedomie, istotu a  harmóniu. Aké je teda fashion tajomstvo dokonale vyzerajúcich Francúziek? Kúsok z trinástej komnaty odkrývame v nasledujúcich riadkoch.
 

# obúvajte si také topánky na podpätku, v ktorých vám chôdza nie je cudzia

 

Kráčate naprieč námestím, váš outfit je dnes jedna báseň, pohľady mužov sa sústredia do jedného bodu, keď tu zrazu vaše chodidlá začnú zvádzať boj s desaťcentimetrovými podpätkami. Chôdza začína pripomínať prvé rande s lodičkami a po chvíli vykrúcania kotníkov pred obecenstvom by ste najradšej zmizli zo zemského povrchu. Francúzske dámy nedávajú takémuto faux pas žiaden priestor.

Riadia sa totiž pravidlom, že obuť si treba iba také lodičky, v ktorých dokážete kráčať ako dáma aj po ôsmich hodinách. Nie je predsa nič atraktívnejšie ako dokonalá chôdza v topánkach na podpätku. Hoci má len päť centimetrov.
0,00 €
0,00 €
-11%
CheBello - Šľapky
CheBello - Šľapky
Vypredané

0,00 €
0,00 €

# opasok ako kľúčové slovo ženskosti

 

Dať si záležať na skvelej siluete neznamená vždy obliecť si priliehavé šaty. Francúzske ženy sústredia pri obliekaní svoju pozornosť na pás, ktorý rady vyšperkujú opaskom. Ten upozorní na ženskosť postavy iným spôsobom, na aký sme zvyknuté my. Inšpirujte sa týmto trikom a vymeňte opasok v rifliach za opasok na košeľových šatách či za opasok na voľnej blúzke.

# investícia do kvalitného kúsku sa vám vráti dvojnásobne

 

Francúzky investujú veľké množstvo peňazí do výrazných trenčkotov, búnd i boho kabátikov. Tie sú zárukou kvality i variability. Investovať do kvality znamená dostať kúsok, ktorý vám bude verným spoločníkov počas viacerých sezón. Tričká a nohavice za pár eur dostanú vďaka takémuto kúsku nový život.


 

# odhalené nohy za každého počasia

 

Je ťažké odhadnúť či sa všetky francúzske devy rodia s dokonalou postavou, alebo na nej tvrdo makajú. Jedno je však isté. Odprezentovať to vedia ukážkovo. Okrem toho sú kráľovnami v kontrastovaní dĺžok. Ani vy sa nebojte  ukázať vaše nohy svetu. Skúste skombinovať šortky so sakom, ktoré má dlhé rukávy. V chladnejšom počasí siahnite po vlnenom svetri a sukni.

 

# ak bazírujete na doplnkoch, zvyšok outfitu stavajte na jednoduchosti

 

Grácia skrytá v jednoduchosti. Aj tak by sa dal definovať ďalší z atribútov odievania francúzskych žien. Priznajme si, že vymyslieť outfit, ktorý neprešvihne hranice minimalizmu je niekedy náročnejšie ako kombinovať printy. Preto ak máte chuť prevetrať svoju obľúbenú kabelku, klobúk a topánky, zvyšok looku nechajte dýchať nenáročnosťou. Majte na pamäti, že práve to najobyčajnejšie tričko na svete je šatníkovou nevyhnutnosťou. Nech žije francúzska decentnosť!

 

# mama ako najväčšia módna ikona

 

Kvalitná rifľovina spracovaná do mom fit jeans, mäkučké  pletené svetre či hodvábna blúzka s jemnou potlačou. Klasika, ktorá nebledne ani po rokoch. Mamin šatník, bezodná studňa kvalitných kúskov dýchajúcich šmrncom a osobitým štýlom, sa stáva akýmsi bontónom odievania francúzskych dievčat. Z generácie na generáciu. To, čo bezhlavo zháňame po antikvariátoch, schovávajú naše mamy v skriniach alebo v krabiciach na povale. Nechajme do nášho módneho ringu preniknúť nežnosť, ktorá sa nosí v akejkoľvek sezóne.

 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy