Zoznámte sa s prvou počítačom generovanou influencerkou

Žena ako každá, no predsa trochu iná. Miquela nosí Pradu, Chanel i Supreme, spolupracuje s módnymi magazínmi a s internetovými vývojármi. Háčik je ale v tom, že nie je reálna. Drahé obecenstvo, predstavujeme vám nového virtuálneho avatara.
 

Vitajte v jej svete

 

Miquela Sousa, známa skôr pod instagramovým menom @lilmiquela, je novou influencerkou, ktorej pôsobnosť je výhradne virtuálna. Instagram devätnásťročnej Brazílčanky predstavuje nekonečnú studnicu inšpiratívnych outfitov. Miqi spolupracuje s celosvetovo uznávanými módnymi značkami.  Na jej sociálnej platforme môžete nájsť fotografie z rôznych eventov, kde sa zhromažďujú aj ďalší známi influenceri. Instagramový účet dokonca využíva aj ako formu agitácie. Hrdo podporuje iné sociálne skupiny a slovne bojuje za transgenderové práva.
 

Instagramové konto s viac než milión fanúšikmi

 
 
Mladá influencerka sa nepohybuje len vo svete módy. Miquela je aj hudobníčkou. Jej debutový singel „Not Mine“ dosiahol v auguste 2017 číslo osem v rebríčku Viral Spotify. Popularita okolo počítačom generovanej dievčiny je tak veľká, že má dokonca svoju fanúšikovskú základňu, ktorá sa združuje pod jednotným názvom "Miquelites."
 

Virtuálne celebrity

 

Virtuálne celebrity majú takisto svoju históriu. Za priekopníka v tejto oblasti sa považuje úspešná hudobná skupina Gorillaz, ktorú v deväťdesiatych rokoch založili hudobník Damon Albarn a umelec Jamie Hewlett. Vizuálnu identitu hudobného telesa tvorili štyri imaginárne charaktery. Skupina spočiatku bojovala s negatívnymi ohlasmi verejnosti, no v roku 2006 sa im podarilo získať cenu Grammy.
 
O viac ako dekádu neskôr vytvoril módny priemysel virtuálneho avatara Hatsune Miku – šestnásťročnú  japonskú speváčku. Tá odohrávala hudobné koncerty na pódiu vo forme holografickej projekcie a spolupracovala s hudobníkmi ako sú Lady Gaga či Pharell Williams. Hatsune sa mohla pýšiť kostýmami navrhovanými v dielni samotného Marca Jacobsa.
 

Osobitná popularita

 

Zatiaľ čo módne domy menili taktiku a vsádzali na popularitu digitálnych postavičiek,  Miquelina obľúbenosť stúpala na vedľajšej ceste. V súčasnosti nie je majetkom žiadneho módneho domu ani magazínu, no na Miquelinom „pracovnom liste“ figuruje množstvo zvučných mien. V najbližších mesiacoch na jej pracovné konto pribudne množstvo zaujímavých spoluprác, o ktorých však kvôli podpísaným dohodám nemôže prezradiť bližšie podrobnosti. Môžeme sa ale začať tešiť na kolaborácie so značkami Moschino, Chanel či Burberry.
 

„Milujem to, že som schopná komunikovať s ľuďmi z celého sveta. Z ľudí, ktorí ma sledujú, sa tak stáva komunita, kde sa vytvárajú nové priateľstvá. Komunikácia medzi nami je inšpirujúca.“

(Zdroj foto: Pinterest.com, Instagram.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy