Najväčšie plus size klišé storočia: Zbavte sa ich raz a navždy

Aj vy zažívate občasné porady v štýle “sama so sebou”? To sú tie siahodlhé a výživné monológy, ktorým rozumiete len vy. Niekedy sú poriadne produktívne, no prídu chvíle, kedy sa nám vlastné myšlienky snažia zabrániť v tých najlepších nápadoch na svete. A to len preto, že sú spájané s hrozbami, o ktorých sme nedávno čítali v lifestylovom magazíne alebo ich poznáme ako verejné dogmy. 

Skôr, než sa presunieme k búraniu mýtov, musím vám položiť jednu otázku. Čo vy a módne hoaxy? Že neviete o čom točím? No presne o všeobecne predkladaných pravidlách o tom, že horizontálne pásiky pochovávajú cestu za štíhlou siluetou a že zavinovacie šaty sú len pre miery 90-60-90. Móda je v súčasnosti tak ďaleko a my by sme nemali zaostávať. Jediné, čo nás brzdí sú predsudky. A s tými treba skoncovať už v zárodkoch. V súlade s bodypozitivizmom.

#zabudnite na nosenie horizontálnych pásikov

 


Milé dámy, zabudnite na to, že po oblečení s horizontálnymi pásikmi nesmiete ani pozrieť. Pokojne použite pásiky všetkého druhu. Jediné, čo môže vašu osobnosť zdeformovať, sú obliekacie fámy, nie vzory. Prvý bu-bu-bu strašiak z tejto kategórie útočí na plnoštíhle siluety jedna radosť. Žijeme slobodne a jedinou reálnou hrozbou môže byť iba nedostatok plus size sortimentu. Slovenské e-shopy si to začali uvedomovať, a preto v posledných mesiacoch konečne zažívame rozširovanie priestoru pre skutočnú módnu diverzitu. Len tak ďalej.

#nenoste svetlé farby

 


Odievanie do čiernej je síce v mnohých prípadoch istým druhom závislosti, no ak túžite po pestrom obliekaní, nevidíme najmenší dôvod na to, aby ste ho nerealizovali len preto, že sa to vraj môže iba do konfekčnej veľkosti 38. „Najlepšia farba na celom svete je práve tá, ktorá na tebe vyzerá dobre.“ Hor sa smelo v ústrety heslu módnej velikánky Coco Chanel.

#dajte stop všetkým oversize a neforemným veciam

 


Perličky múdrosti v oblasti plus size módy nikdy neprestanú prekvapovať. Ukážte svetu svoju siluetu, ale zas nie príliš. Reči o tom, že máme zabudnúť na veľmi tesné a veľmi voľné oblečenie sa šíria ako vírus a my ho chceme zastaviť. Šaty by mali prichádzať v bohatom rozpätí veľkostí. Zbavme sa konečne módnej stigmy, ktorá hlása, že určité siluety nevyzerajú dobre, pokiaľ nie sú na „tenkom ráme“. Móda nie je len revolúciou vašich šatníkov, ale aj vášho vnútra.


Iste, uvedomujeme si, že bodypozitivizmus je jednou krásnou, niekedy priam utopickou rovinou, no pokiaľ si neupracete v poradách samej so sebou, nebudete sa môcť vykašľať ani na fashion hoaxy. Ak milujete prúžky, prijmite ich do svojej skrine. Ak milujete žiarivé farby, neváhajte ich ukázať svetu. Módna opatrnosť sa už dávno nenosí a my mávame všetkým módnym klišé. 

Zdroj: manrepeller.com 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy