Pripravte sa: Trendy jeseň/zima 2018, ktoré budú o chvíľu všade

Letné výpredaje sú za nami a v obchodoch sa to len tak hemží horúcimi novinkami. Ak sa pýtate, prečo je všade veľa horčicovej, prečo je frekvencia zvieracích vzorov tak vysoká a prečo sa zrazu pozornosť na mini šaty sústredí viac ako obvykle, ste na správnom mieste. Svetové prehliadkové móla predstavili kolekcie jeseň/zima, ktoré budú zaváňať high fashion, streetovým módom, ale aj čarom sedemdesiatych rokov.

#animal print

 
 
Milovníci i odporcovia zvieracích vzorov v akejkoľvek podobe – zbystrite pozornosť! Už to nebude len o okuliaroch či nenápadných taškách, animal print vytláča všetky ostatné vzory na vedľajšiu koľaj. Jasno v tom má nielen Balenciaga. Všetky módne domy nasadzujú tento trend ako horúcu zbraň. Leopardia pečať poznačila kabáty a v nasledujúcej sezóne bude zárukou vysokej pozornosti. V ponuke sú aj zebrované, hadie a gepardie printy v neutrálnych, ale aj v odvážnych farebných prevedeniach. Diktát je jasný – zabaliť sa doň od hlavy po päty.


#hnedá v úlohe farebného headlinera

 
 
Farby zeme a prírodných materiálov si vytvorili predpísanú symbiózu, do ktorej radia béžovú, čokoládovú a ďalších „50 odtieňov“. Osvetu bude hlásať letná hitovka terakota i horčicová farba. Nájdeme ich všade – na háčkovaných svetroch i na plisovaných sukniach.

 

#mini šaty

 

Každá dobrá párty začína výberom vhodného šatového adepta. V nadchádzajúcej sezóne sa dokonca bude skracovať na dĺžke. Do hry sa vracia zamat, brokát i dôraz na kryštálový detail. (Keď sme už pri kryštáloch, budú nielen na šatách, ale na všetkom, čo si dokážete obliecť a obuť.)  Od čo najmenšieho látkového priestoru sa očakáva bohatosť látky i zdobenia, povolené bude riasenie aj volány. Domnievame sa, že vianočné firemné večierky sa budú niesť v znamení skvostne nahodených dám.

 

#logá, logá, logá

 
 
Infantilné názvy striedajú výrazné logá. Kto ich nemá na opasku, na hrudníku či na zadnej strane mikiny, akoby ani nebol. Z tejto cesty niet úniku. Každý bude poznať vaše módne preferencie.
 

#návrat k dobe tvídovej

 
 
Niektoré veci sú staromódnymi len dovtedy, dokým sa Chanel a Marc Jacobs nerozhodnú, že tuhé štruktúry zo šatníkov starých mám budú tými najtrendovejšími tkaninami obdobia padajúceho lístia. Pevné kostýmovky, statement kabáty a sukne symbolizujúce doby minulé budú ďalším hitom sezóny. Veľkým plusom je možnosť nosenia akokoľvek a s čímkoľvek.

 

#silk signature

 
 
Klišé v podobe hodvábnych šatiek sa vďaka francúzskemu puncu mení na nositeľný a vyhľadávaný element. Gucci spolu s ďalšími módnymi stálicami zaradili šatkovú textúru do svojich najnovších modelov šiat i topov. Na stajlingu rozhodne nešetria. Krok s populárnymi menami držia aj módni nováčikovia, ku ktorým patrí aj Richard Quinn. Londýnsky dizajnér predstavil na móle nezabudnuteľnú kolekciu, a tá si pýta vysoký koeficient vašej guráže. Hodvábny mikro trend si koleduje o dosť veľký priestor v módnej brandži i v dámskych šatníkoch. Odvážite sa aj vy?
 

#vrstvenie na tretiu

 
 
Vrstvenie ostáva tradične v kurze a prináša nové obmeny. Košeľové šaty s nohavicami, k tomu blejzer a ešte kabát s prehodeným šálom hrubšej textúry. Bude toho veľa a bude to šialené. Vytiahnete na seba všetky skvelé kúsky, ktoré doma ukrývate. Všetko v jeden večer.
 

#modré blues

 
 
Po hnedej je farebným konkurenčným favoritom pastelová modrá. Dizajnéri myslia na utápanie sa v letných spomienkach a okrem jesenných tónov nám tento rok doprajú aj jemnú sviežosť. Tá si síce rozumie so širokou paletou ďalších pastelových odtieňov, no pokojne siahajte po kombináciách s bielou a s čiernou farbou.

 

#nové káro

 
 
Tartan ako súčasť pracovného looku? Od dnešného dňa berte túto kolaboráciu ako najväčšiu samozrejmosť. Symbolika rebelstva si pýta jemnejšie kontúry. Robte zásoby košieľ, puzdrových sukní, podkolienok i doplnkov.
 

#essentials vo vedľajšej úlohe

 
 
Must have v oblasti doplnkov predstavujú jednoznačne ikonické saddle tašky od Dioru preslávené najmä vďaka Carrie Bradshaw. V topánkovej oblasti sa rozhliadnete po príbuzných vysokých a kovbojských čižiem - slouchy boots poslúžia nielen na oko, ale aj funkčne. Koniec zastrkávaniu nohavíc do ponožiek!
 
Vybrali ste si spomedzi horúcich trendov svojho favorita? Dôvod vášho výberu nám môžete prezradiť v komentároch na našej FB stránke.
 
(Zdroje: Vogue.co.uk, whowhatwear.co.uk)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy